A 70 éves TMT köszöntése

Szerzők

  • Fonyó Istvánné BME OMIKK

DOI:

https://doi.org/10.3311/tmt.13212

Kulcsszavak:

könyvtárügy, műszaki tájékoztatás, tudományos tájékoztatás, információszolgáltatás, folyóirat, jubileum

Absztrakt

a múltat tiszteld a jelenben, s tartsd a jövőnek"
(Vörösmarty Mihály: Emléksorok)

A BME OMIKK − hasonlóan más könyvtárakhoz − nagy nyomásnak van kitéve, hogy bevezesse az információk kezelésének új formáit.

A könyvek kölcsönzése, a tanulási terek biztosítása és a digitális tartalmak licencelése továbbra is központi szolgáltatások, viszont az új publikációs tevékenységek támogatása iránt is egyre nagyobb az igény. A nyílt hozzáférés, a digitális kiadások, az adatkezelési tervek összeállítása, a kutatási szoftverek biztosítása vagy az adatok gondozásával és megőrzésével kapcsolatos szolgáltatások kritikus fontosságúvá váltak. Nem kérdés, hogy a könyvtárak az oktatási és tudományos információszolgáltatás központi tényezői kívánnak maradni intézményeikben. E törekvések megvalósításához, információk cseréjéhez igyekszik segítséget nyújtani a „Tudományos és Műszaki Tájékoztatás” (TMT) című országos könyvtár- és információtudományi szakfolyóirat. Szerkeszti és kiadja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár (BME OMIKK).

##submission.downloads##

Megjelent

2023-03-30

Hogyan kell idézni

Fonyó, I. A 70 éves TMT köszöntése, Tudományos és Műszaki Tájékoztatás, 70(1), p. 1–6, 2023. https://doi.org/10.3311/tmt.13212

Folyóirat szám

Rovat

Cikkek